Fashion Week

Designer to watch: The Attico brengt Italiaanse glamour terug

Een speakeasy van The Supper club, maar dan enkel voor vrouwen. The Attico brengt Italiaanse glamour van de jaren tachtig terug.
Reading time 1 minutes
The Attico

Een decor dat filmset-waardig is in een anoniem Chinees restaurant in de Via Lazzaretto is omgebouwd tot een speakeasy for women only. Tussen lantaarns, een verzameling porselein, boeketten en fluwelen banken draven de modellen op in theatrale poses. Het lijkt bijna een flashback naar Charlotte Rampling of Florinda Bolkann in "The Fall of the Gods".

1569159565076900 modulo 1
1569159527625748 schermafbeelding 2019 09 22 om 15.12.34

"We hebben ons een vrouw voorgesteld die hier na haar werk komt ontspannen met haar vrienden en daarvoor haar alter-ego aanneemt", vertelt oprichtster Gilda Ambrosio ons over de ready-to-wear collectie voor de lente-zomer 2020. Vandaar het eerbetoon van The Attico aan flappers uit de jaren dertig, de ultra-vrouwelijke mini-jurkjes, androgyne maatpakken, oversized silhouetten zoals die uit de jaren dertig en tachtig. De gewaagde mini-jurkjes in marabou pluimen of blazer-kleedjes zijn intussen signature style van The Attico.

"Toen we ons eerste herenpak in fuchsia lanceerden, was het zo een succes dat we besloten het opnieuw in deze collectie te presenteren, maar in andere versies." Partygirls die op zoek zijn naar de nodige glamour om hun outfits op te smukken, zullen niet op hun honger blijven zitten voor de lente-zomer 2020: marabou-bolero's, broeken met eighties zebra print, kristallen franjes, XL pailletten, satijnen avondtasjes, pluimen en strass die weggeplukt lijken van de set van "The Great Gatsby".

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou