Art & Culture

BOZAR investeert in een rooftop terras

Cocktails, een panoramisch uitzicht, historische bezienswaardigheden... Het Paleis van Schone Kunsten 'BOZART' belooft de beste ingrediënten van de zomer bij elkaar te brengen op zijn gloednieuwe dak.
Reading time 1 minutes

Op 2 mei begint het Paleis Voor Schone Kunsten BOZART in Brussel met de renovatie van zijn dak dat is geclassificeerd als historisch monument. Het doel? De iconische plek, ontworpen door de beroemde Belgische architect Victor Horta, transformeren en van een dakterras voorzien van maar liefst 800 m²! Mét uitzicht over heel Brussel: van het Koninklijk Paleis tot het Lakenpaleis.

Paul Dujardin, CEO en artistiek directeur van het Paleis Voor Schone Kunsten is verheugd met dit project: "Met deze interventie neemt BOZAR opnieuw deel aan het debat over de stedelijke ruimte. Na het grootste openluchtzwembad van Brussel, breidt Bas Smets de glazen wanden van Victor Horta uit tot een golfvormige agora. Zo’n ontmoetingsplaats voor Brusselaars, passanten, bezoekers van BOZAR en artiesten komt zeker van pas. Een stad die zo rijk en divers is als Brussel, heeft een zo’n kern nodig om op adem te komen. Voor dit stedelijk landschap werden we geïnspireerd door Oslo, Green Capital 2019.”

Maar we moeten nog even geduld uitoefenen.  De opening is immers niet vóór het einde van de lente van 2020 gepland. Tegen die tijd zullen er nog ontelbare dingen moeten worden gerealiseerd. Maar de Rooftop BOZAR wordt ongetwijfeld de nieuwe trendy plek in Brussel om een cocktail te drinken!

Tags

restaurant
bruxelles

Lees ook

Aanbevolen voor jou