Beauty

Kylie Jenner: influencer, miljardair en nu ook make-up artist voor de Balmain show

Kylie doet het opnieuw. Eerder dit jaar werd ze nog door Forbes opgenomen als jongste ooit in het lijstje van miljardairs. De 21-jarige Amerikaanse mag zich nu ook key makeup-artist noemen tijdens Paris fashion week waar ze de looks zal bepalen voor de show van Balmain.
Reading time 2 minutes
Kylie Jenner

De beauty looks tijdens de fashion weeks worden elk seizoen bepaald door een handvol bekende key makeup artists. Klinkende namen zoals Peter Philips en Pat McGrath domineren letterlijk de runway. Want zij bepalen de make-uplooks voor de meest befaamde modeshows zoals die van Dior, Prada, Givenchy en nog veel meer. Weinig doen het hen na.

De verrassing was dan ook groot toen wij deze ochtend het nieuws lazen op Kylie Jenner’s instagram account. Zo kondigt ze aan dat ze voor de nieuwe collectie van haar eigen makeup lijn Kylie Cosmetics gaat samenwerken met Balmain. De capsule collectie wordt aanstaande vrijdag gelanceerd en is geïnspireerd op het poederroze jumpsuit van Balmain dat Kylie eerder dit jaar droeg tijdens de Grammy’s.

We weten al langer dat creative director Olivier Rousteing bevriend is met de Kardashians en  de Jenners. Zo laat Kim zich graag hullen in custom made Balmain creaties en liet Kanye zich bijstaan door Rousteing’s creatieve visie voor zijn videoclip van Wolves.

Maar daar blijft het niet bij. Bovendien heeft Olivier Rousteing aan Kylie gevraagd om de make-uplook te bepalen voor zijn defilé die nu vrijdag zal plaats vinden in Parijs tijdens de fashion week.  Nog nooit eerder viel deze eer te beurt aan iemand die niet tot het selecte clubje make-up artists behoort. Een primeur waar heel het gevolg van Kylie en Balmain ongetwijfeld naar uitkijkt. We zijn alvast heel benieuwd hoeveel tinten roze de revue zullen passeren. 

Kylie Jenner mag zich naast influencer en TV persoonlijkheid nu ook makeup artist noemen. Eerder dit jaar nam Forbes haar op in zijn lijstje van miljardairs: daarmee is de 21-jarige de jongste miljardair ooit.

Lees ook

Aanbevolen voor jou