Art & Culture

Must-see: EAT SHIT WATCH CRAP, een expo van Christophe Coppens

Vanaf 5 oktober is deze bijzondere expositie te bezichtigen in Huis de Uil in Temse.
Reading time 1 minutes

Huis De Uil is sinds 2002 bewoond door interieurarchitecten Massa en Liekens. Het huis was oorspronkelijk van Karel Aubroeck, een Vlaams expressionistisch beeldhouwer. Massa en Liekens hebben hun eigen stempel op de woning gedrukt, zonder de geest van Aubroeck te verloochenen. Alsof het pand op zich alleen al niet de moeite loont om te bezoeken, kan je nu in dit bijzondere huis de nieuwste expo van Christophe Coppens gaan bezichtigen: Eat Shit, Watch Crap.

Christoph Coppens is een Belgisch beeldend kunstenaar, die vroeger internationaal bekend stond als modeontwerper en hoedenontwerperFun fact: zelfs Rihanna droeg ooit een ontwerp van hem! Tegenwoordig woont en werkt Coppens in Los Angeles, maar voor dit speciale project keert hij terug naar zijn roots.

Eat Shit, Watch Crap is een tentoonstelling van sporen. Sporen van een wereld die zichzelf blijft overtreffen in de grofheid van haar talen en gebruiken. Sporen van de beeldhouwer die er niet meer is: zijn huis, resten van zijn werk, achterhaalde idealen uit een andere tijd. Sporen van de nieuwe bewoners: de warmte van de haard, het licht, de gastvrijheid. Sporen van de nieuwe kunstenaar: zijn werk, zijn ideeën, zijn plaats in de wereld. 

De expositie is nog tot 24 november 2019 te bezichtigen in Huis de Uil, Fonteinstraat 9, Temse. Elke zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur geopend. Tijdens de week enkel op afspraak. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou