Art & Culture

Billie Eilish brengt eindelijk haar debuutalbum uit

Stop everything you're doing
Reading time 2 minutes

Het wachten is voorbij. De nieuwe 'princess of pop' Billie Eilish bracht eindelijk haar debuutalbum 'When We All Fall inleep Where Do We Go' uit. De 17-jarige singer-songwriter bouwde het moment van de vrijgave van haar debuut-LP al geruime tijd op. In januari kondigde ze het album aan met de release van een nieuwe single, 'Bury a friend', vergezeld van een videoclip. Het album had al 800.000 pre-downloads verzameld en Eilish's When We All Fall a Sleep World Tour, die op 29 mei begint in Coachella, is al volledig uitverkocht.

Het langverwachte album wordt beschreven als "Noir pop met tanden" en "Spannende terreurpop van generatie Z". Naast het album, waar ook de singles 'you should see me in a crown', 'when the party’s over' en 'wish you were gay' op staan, lanceerde Eilish ook een nieuwe single en een videoclip voor 'bad guy'. De clip werd geregisseerd door Dave Meyers, die ook de video van Kendrick Lamar regisseerde voor 'humble'.

Het album is gemaakt in het huis van Eilish zelf, samen met haar broer en medewerker, producent en multi-instrumentalist Finneas O'Connell. Over deze samenwerking zegt Eilish: "We moesten dit album op onze manier maken. Ik realiseer me hoeveel geluk ik heb dit met mijn broer te kunnen doen. Als ik hem niet had, zou ik me afvragen waar ik verdomme mee bezig was, zo zonder hulp van externen!"

Eilish deelt ons mee dat het haar uiteindelijke doel is om gehoord te worden met het album, en mensen zich gehoord te laten voelen: "Niets op dit album klinkt hetzelfde, maar het sluit allemaal aan op een geheel. Sinds ik ben begonnen met muziek maken, heeft dat mijn leven totaal veranderd. Enkel ik bleef hezelfde."

When We All Fall Asleep en Where Do We Go zijn nu beschikbaar op alle streamingplatforms. Bekijk de video voor nieuwe single 'Bad Buy' hieronder.

Lees ook

Aanbevolen voor jou