Art & Culture

4x de mooiste koffietafelboeken van het moment

Voor wie geniet van mooie fotografie, kunst en een dagelijkse dosis inspiratie op de salontafel.
Reading time 3 minutes

Het liefst vernieuwen we iedere maand het inkijk-exemplaar die op de - je raadt het al - koffietafel prijkt. Maar een goed boek voor op de begeerde plek in huis kies je niet zomaar. Met een enorm aanbod van modeboeken, fotografie-naslagwerken en de indrukwekkendste kunstenaarsboeken is het niet altijd even makkelijk om het juiste exemplaar te vinden. Om je een handje te helpen zetten wij 4 van onze huidige favoriete boeken op een rij:

1. Graffiti-kunsten 

Wie ooit door onze hoofdstad gewandeld heeft kan het niet zijn ontgaan: graffiti, ofwel 'straatkunst', vind je overal. Maar wat je niet kunt aflezen aan de gemiddelde kleurrijke creatie is de oorsprong ervan. In de jaren zeventig en tachtig was de graffiti scene in Amsterdam op een hoogtepunt. Dertig jaar later doen de straatkunstenaars van toen hun verhaal in Amsterdam on Tour.  Ook extra bijzonder: in samenwerking met Carhartt WIPFreshCotton en grafittikunstenaar Again komt er ook een bijbehorende capsulecollectie. Check it out!

 

'Amsterdam on Tour', €35 verkrijgbaar via www.carhartt-wip.com

/

2. Multi-talent Virgil Abloh

De Off-White-ontwerper is van ver gekomen. Waar hij ooit begon als entourage van Kanye West, is de naam Virgil Abloh inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare term binnen de modeindustrie. In zijn naslagwerk, Virgil Abloh: Figures of Speech, ontdek je zijn weg naar roem en couture. Deze limited edtion, die veel van zijn werken bevat voor Off-White, Louis Vuitton en meer, is vanaf nu te pre-orderen.

 

'Virgil Abloh: Figures of Speech - Limited Edition', €140 verkrijgbaar vanaf juni 2019 via Mendo.nl.

/

3. Supreme design 

Een volledig overzicht van de nieuwste design musthaves van het moment. Met het speciale Design Issue zul je uren zoet zijn. Doe jij ook graag inspiratie op voor in huis? Dan mag deze zeker niet ontbreken op de salontafel. 

'L'OFFICIEL Special Design Issue #16', €23 verkrijgbaar via www.sodabooks.com

/

4. Hutje op de hei 

Voor wie stiekem de drukte van het dagelijkse leven wil omzeilen, is een huisje in the middle of nowhere het ultieme doel. Vooral als het huisje in kwestie met kundigheid en eigenzinnigheid is ontworpen. Het boek Life in the Woods laat de mooiste cabins ter wereld zien, inclusief illustraties en foto's die we enkel kunnen omschrijven als #HomeGoals. 

'Life in the Woods', €50 verkrijgbaar via www.taschen.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou