Travel

Zo mooi is de (eindelijk) geopende Soho House in Parijs

Het Soho House galaxy opent eindelijk zijn deuren in Parijs: een privé club maar vooral een plaats van leven en creativiteit.
Reading time 2 minutes

Met 111910 leden wereldwijd, leden van een van de 31 filialen, zou het Soho House netwerk, in 1995 bedacht door Nick Jones in Londen, om een lang verhaal kort te maken, een exclusief maar tastbaar sociaal netwerk zijn, waar men tweelinggeesten kan ontmoeten, banden kan smeden, onvoorziene electieve affiniteiten kan opwekken (de mooiste). Elke plek is ontworpen voor de stad waarin ze zich bevindt, dus er is geen sprake van een hotelketen: elk huis is zowel onherleidbaar uniek, als toch deel van een wereldwijd DNA - waar we dezelfde hebzucht voor het creatieve leven, dezelfde honger naar ontmoetingen, dezelfde aandacht voor elk detail vinden. In Parijs, in het voormalige familieverblijf van Jean Cocteau, ontdekt men liefdevolle knipoogjes naar de schrijver-filmmaker: een fresco geïnspireerd op zijn Provençaalse woning door Roberto Ruspoli, gebloemd behangpapier van Robert Klein, stoffen speciaal ontworpen door Pierre Frey, werken besteld bij Jules de Balincourt, Oscar Murillo, Donna Huanca en Laure Prouvost... Voluptueuze kamers die uitnodigen tot indolentie, die oproepen tot een zachte luiheid. Nog een teken dat het Soho House onderscheidt van een hotel: als je slechts op doorreis bent, verblijf je in het eerste: met zijn Health Club uitgerust met een sauna en een hangmat, zijn cabaret (waar conferenties, screenings en concerten worden gehouden), zijn restaurant en zijn bar - de laatste is alleen toegankelijk voor leden en hun gasten. Tot slot geeft het wereldwijde lidmaatschap (zie informatie hieronder) toegang tot een speciale applicatie, waarmee leden met elkaar in contact kunnen komen, van Berlijn tot Londen, via Los Angeles en Hong Kong... Het motto van Soho House lijkt resoluut de prachtige formule van de Braziliaanse dichter Vínicius de Moraes te zijn: "Het leven is de kunst van ontmoetingen". Of ze nu fysiek of digitaal zijn, deze ontmoetingen hebben soms een beetje aanmoediging nodig... en Nick Jones, met zijn panoramische visie, biedt hen precies die extra ziel. 


Praktische informatie

Soho House Paris, 45-47 Rue La Bruyère 75009 Parijs 
Lidmaatschap voor jongeren onder de 27: 900 euro voor Soho House Paris, 1000 euro voor toegang tot alle Soho Houses wereldwijd.
1800 euro voor het Soho House in Parijs. 2200 euro voor toegang tot alle Soho Houses in de wereld.

sohohouse.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou