Travel

Wij vonden het meest spectaculaire zwembad van Europa

Het XXL-zwembad van Monte Carlo Bay & Resort, goed voor een 700 vierkante meter aan azuurblauw water, lagunes, en groene oases, is een van de meest indrukwekkende zwembaden van Europa. Klaar om je onder te dompelen?
Reading time 2 minutes

Ben je ook van mening dat turquoise water en lagunes het enige is wat je kan redden van de winterblues? Je hoeft niet eens van tijdzone te veranderen om je in het paradijs te wanen en daar is het Monte Carlo Bay & Resort het levende bewijs van: met een oppervlakte dat 700 vierkante meter aan luxe beslaat, doet dit hotel zijn titel als legende van de Monegaskische stad alle eer aan.

Wij zwichten vooral voor het 'la piscine': in helicopterperspectief lijkt het zwembad eerder op een natuurlijk meer met helderblauw water, overlopend in de Riviera met watervallen, eilandjes en prieeltjes van groene oases. Deze artificiële lagune is het werk van niemand minder dan landschapsarchitect Jean Mus, die gespecialiseerd is in mediterrane, esthetische pareltjes. Is dit paradijs werkelijk slechts twee uur van Parijs verwijderd?

We zetten onze liefdesverklaring verder... Het zwembad geeft directe toegang tot de zee en het onderzeese reservaat Larvotto via  de exclusieve Sea Bay zone die uitgerust met ligbedden. Bovendien tref je meer dan 1500 plantensoorten aan in dit hotel.

Na baantjes te trekken in het mooiste zwembad van Europa en omstreken, begeven we ons naar het sterrenrestaurant van chef-maison Marcel Ravin om daarna de dag af te sluiten in de Cinq Mondes-spa van het hotel, een enclave van maar liefst 900 vierkante meter waar je volledig tot rust komt. De spa hanteert speciale behandelingsprotocollen geïnspireerd op oude Japanse en Marokkaanse rituelen.  

Deze plek heeft zoveel te bieden dat wij onze vlucht stante pede boeken richting Monaco. Als reizen weer toegelaten wordt, ten minste.

 

40 avenue Princesse Grace, 98000 Monaco

https://www.montecarlosbm.com/

/

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou