Travel

Villa Saint-Ange, het nieuwste luxe toevluchtsoord in Aix-en-Provence

Met een weelderige bloementuin, een schouwspel van fonteinen, het uitgestrekte zwembad en de 18e-eeuwse stijl van een bastide, heeft Villa Saint-Ange alles wat je van een luxeverblijf verlangt. Dit nieuwe vijfsterren-hotel opende vorig jaar zijn deuren in het hartje van Aix-en-Provence, en is nu al dè nieuwe trekpleister van het Zuiden...
Reading time 2 minutes

De geest van een gezinswoning

Villa Saint-Ange is zo een plek waar je je meteen thuis voelt. Met een uigestrekt domein, knusse vertrekken en de meest romantische slaapkamers die uitkijken op de tuinen in Franse stijl, is deze bastide het perfecte toevluchtsoord in Aix-En-Provence.

Het imposante interieur grijpt meteen de aandacht, antiek en kunst kleden de ruimtes met ongeëvenaarde smaak en finesse. Aan elk decorstuk hangt bovendien een verhaal vast, van het Zuber-behang tot het antieke porselein van Moustiers, of de  intrigerende familieportretten aan de grote trap.

De bastide bestaat uit 34 slaapkamers, elk met een ongekend comfort zoals dat van je eigen thuis. Vanaf zodra je aan de bronzen hendel van de deur draait, betreed je een chique en elegant universum uit een vervlogen tijd. Prachtige kamerschermen, unieke meubels, antieke tapijten, zijden gordijnen...de magie doet zijn werk. De badkamers hebben die typische charme van een oud Provençaals herenhuis: een ouderwetse badkuip inclusief zwart-witte tegelvloer.

Op het bord: romantiek

'S Avonds dineer je in het eigen restaurant van het hotel, in een sprookjesachtige van een oude orangerie. De eetruimte biedt plaats voor 70 tafelgasten. Een impsante commode neemt een prominente plaats in het restaurant en stelt het sprankelend zilverwerk tentoon. Je kan de bourgeoisie van weleer nog ruiken.

De jonge chef-kok Nadège Serret serveert seizoensgebonden gerechten met een focus op lokale producten, doordrenkt met aromatische kruiden, bloemen en specerijen. Nee, hier sla je het dessert niet over. De Paris-Brest, een klassieker van de Franse patissiere, is om voor te smelten...

 

Villa Saint-Ange, 7, kruist Saint-Pierre, Aix-en-Provenc. Telefoon. : 04-42-95-10-10.

villasaintange.com/fr/

/

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou