Travel

The Twist in Noorwegen is adembenemend mooi

Een brug tussen natuur, architectuur en kunst. Daarvoor maken wij graag een uitje naar Noorwegen's meest indrukwekkende sculpturenpark.
Reading time 2 minutes
Kistefos Museum door Laurian Ghinitoiu

Houd je van natuur en architectuur? Dan is de kans groot dat Noorwegen in de smaak zal vallen als je volgende reisbestemming. In Noorwegen vind je namelijk verschillende sculpturenparken die, zoals de naam het zegt, architectuur van de bovenste plank tentoonstellen in een natuurdomein. Het Kistefos-Museet is sinds 1996 één van de grootste sculpturenparken van het land en heeft er sinds kort een trekpleister bij. The Twist is zowel een brug, een museum en een sculptuur inéén.

Een langwerpige constructie die zich slingert tussen de twee oevers van de rivier Randselva vormt trouwens de allereerste verbinding tussen de twee delen van het sculpturenpark die de rivier overlapt. Het Kistefos-Museet ligt in het noorden van Oslo. Naast een brug, biedt The Twist ook 1000 vierkante meter aan expositieruimte. Wanneer je door het gebouw wandelt, lijkt het alsof je door de sluiter van een enorme camera loopt.

1573723397316650 copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 14 of 17 7622
Kistefos Museum door Laurian Ghinitoiu

Maar het meest indrukwekkende schouwspel speelt zich iets verder af, wanneer de brug ver genoeg in je gezichtsveld kronkelt tussen de bossen. Het kunstwerk lijkt wel op een accordeon die openvalt tussen de rivierbeddingen, vandaar dus de naam The Twist. die  Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat het ontwerp een kunstwerk op zich is.
Onder andere werken van Anish Kapoor, Olafur Eliasson, Lynda Benglis, Yayoi Kusama, Jeppe Hein en Fernando Botero zijn hier tentoon gesteld. Een bestemming die op je bucket list moet staan als we de trends voor reizen in 2020 geloven.

1573723378200491 copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 4 of 17 7898
Kistefos Museum door Laurian Ghinitoiu

Geen betere manier om één van Scandinavië’s mooiste landen te ontdekken, tussen het keuvelen over kunst door en het zich vergapen aan de overweldigende natuur. Hier vind je alvast alle info om je bezoek te plannen.

Kistefos Museet
Samsmoveien 41, Jevnaker, Norway

1573723479097109 copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 8 of 17 0999
Kistefos Museum door Laurian Ghinitoiu

Lees ook

Aanbevolen voor jou