Travel

Reizen 2020: Dit hotel in Kopenhagen is 100% hygge

Er zijn ontelbaar veel redenen om een weekend in Kopenhagen door te brengen. Al wie keuzestress heeft, helpen we graag op weg.
Reading time 2 minutes

Wandelen langs de grachten, het nieuwe menu van het Noma restaurant ontdekken (na maanden wachten), wafels eten in de Tivoli tuinen, de collecties van Ny Carlsberg Glyptotek bewonderen: Kopenhagen is gul met zijn charmes. Van een stad houden, en er blijven naar toe gaan, heeft evenzeer te maken met het ontdekken van haar eigenheid als over het vertrouwde van die plaats, en dat welgekomen gevoel. Je weg vinden, en je thuis voelen, alles maakt deel uit van het avontuur. Zeker als je deze spreuk herinnert: "Al het leed der mensen spruit hieruit voort, dat zij niet rustig in hun kamer kunnen blijven.”.

Maar vergeet deze uitdrukking gerust, om een stad te ontdekken, moet je goed kiezen waar je verblijft. En dat brengt ons naar Alexander Kølpin, die na een succesvolle carrière als danser zijn zinnen zette op het familiebedrijf van hotels. Afgaande op de verfijnde decoratie van het Sanders Hotel in Kopenhagen, de filmische charme, de oprechte vriendelijkheid van het onthaal, vermoeden we dat het gevoel voor finesse hem wel in de vingers moet zitten. De bar met hemelse cocktails en het uitstekende restaurant met een beknopt, maar verrassend aanbod, zijn voor iedereen toegankelijk. Het hotel krijgt een fulltime invulling in de stad, verankerd met locals, zonder afhankelijk te zijn van zijn gasten die gewoon op doortocht zijn.

Het design van dit hotel is meesterlijk, de stijl schommelt tussen het Deense modernisme van de fifties, de sfeer van een imaginaire bistrot in Parijs en zelfs een vleugje exotisme. Dit hotel in Kopenhagen windt er geen doekjes om, alles ademt ‘hygge’. Hygge, ofwel een iets abstracte term om een gevoel van gezelligheid en comfortabele samenhorigheid te beschrijven, die simpelweg een fijn gevoel geven (beschouwd als een typisch kenmerk van de Deense cultuur). Het gebeurt niet vaak dat een hotel er alles aan doet om je goed te doen voelen. Toegegeven, het Sanders Hotel is een ideaal hotel, maar ook een ideaalbeeld van een hotel.

 

Tordenskjoldsgade 15, 1055 Kopenhagen, Denemarken
Telefoon: +45 46 40 00 40

https://hotelsanders.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou