Travel

Luxe in eenvoud aan de Kaapverdische kust

Wat glinstert daar, verdekt opgesteld tussen de ruige rotsen van Kaapverdië, pal aan de azuurblauwe kust? Minimal design, om in te logeren.
Reading time 2 minutes

Het is zes uur vliegen naar het Kaapverdische eiland São Vicente, op 570 kilometer voor de kust van Mauritanië en Senegal in West- Afrika. Hoewel het eiland op het eerste gezicht onherbergzaam oogt, herbergt het vooruitstrevend design in de vorm van een aantal gloednieuwe villa’s, verstopt in het ruige landschap van kustplaats Mindelo. De weg ernaartoe is hobbelig en leidt door een streek die het midden houdt tussen maanlandschap en woestijn; een 4x4 is geen overbodige luxe. Ondertussen kleurt het palet oranje en blauw door het omliggende gebergte en de glinsterende oceaan.

 

De weg naar de villa’s is bezaaid met keien en alleen begaanbaar met een 4x4.

Gigantische aloë- veraplanten zorgen hier en daar voor een groen accent. De bestemming, de woeste baai Baia de João d’Evora, is buitenaards mooi. En oorverdovend stil. Op deze overrompelende plek heeft Barefoot Luxury de eerste twaalf villa’s opgetrokken. Het project zal uiteindelijk dertig villa’s en een hotel omvatten, alle ontworpen door POLO Architects uit Antwerpen. De villa’s zijn zowel te huur als te koop. De insteek: een moderne en ruimtelijke vertaling geven aan eenvoudiger, duurzamer en bewuster leven, met respect voor de omgeving en lokale ambachten. Zo is gekozen voor basaltsteen afkomstig uit de nabijgelegen vallei, waardoor het lijkt alsof de villa’s verdwijnen in de natuur. Lokale vakmannen hebben bijgedragen aan de bouw met technieken die op het eiland worden gebruikt. Iedere villa is uitgerust met een eigen tuin, zwembad, binnen- en buitenkeuken, slaapkamers met grote ramen en aangrenzende badkamers.

 

Boven: Elke villa is uitgerust met een patio en privézwembad. Het uitzicht over de baai is adembenemend, maar de grote panelen van Afrikaans kotibé-hout kunnen ook worden gesloten, zodat de patio beschut is tegen de wind.

 

De patio, het hart van de villa, is voorzien van draaibare panelen van Afrikaans kotibé-hout: zo kun je kiezen voor weidse uitzichten over de oceaan of extra bescherming tegen de wind. Al even ingetogen luxueus als de buitenkant is het interieur, dat wordt gekenmerkt door een combinatie van vintagemeubelen en lokale vondsten die perfect aansluiten op de architectuur van de villa’s, zoals rieten manden, maniokmortieren, haaientanden en Awalé-spelborden. Slow living is het motto van deze plek. En dat voel je aan alles.

Het sobere maar luxueuze interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen.

De muren van de villa’s zijn gemaakt van basaltsteen uit de nabijgelegen vallei, waardoor het lijkt alsof ze verdwijnen in de natuur.

Barefoot Luxury Baía De João d’évora, Mindelo São Vicente, Kaapverdië.
www.barefootluxury.be

 

Fotografie: Francisco Nogueira

Lees ook

Aanbevolen voor jou