Travel

London's calling: hier brengen we de nacht door

Logeren in Londen is altijd leuk, maar waar? Het nieuwe en perfect gelegen boetiekhotel The Dixon, Tower Bridge zetten wij in ieder geval op onze shortlist.
Reading time 2 minutes

The Dixon, Tower Bridge opende begin dit jaar de deuren. Het hotel is vernoemd naar John Dixon Butler, de architect van het monumentale pand dat in 1905 werd gebouwd als magistraten- en politiebureau. Niet zo gek dus dat het hotel inspiratie put uit de historie van het pand. Op de banken in de liftlobby’s wachtten criminelen ooit op hun vonnis; de grote, fraai vormgegeven kroonluchter met handboeien boven de trap is een directe knipoog naar het verleden.

TOPLOCATIE

Wie een kamer boekt in The Dixon is verzekerd van een toplocatie. Het bevindt zich aan de zuidkant van Londen, aan de Thames, op zo’n tweehonderd meter van de Tower Bridge. Maak een promenade langs de rivier en je loopt zo naar hotspots als het Tate Modern, Southwark Cathedral, Shakespeare’s Globe, Bridge Theatre en Borough Market.

ARTISTIEK

De makers hebben een grote passie voor kunst. In The Dixon kom je zorgvuldig gecureerde kunstwerken tegen, veelal geïnspireerd op de geschiedenis van de buurt. Er zijn in totaal 193 kamers en tien suites. Knap hoe de monumentale sfeer perfect is gemixt met een moderne look. Originele details, houten lambriseringen en statige trappen met zwierige leuningen gaan hand in hand met moderne kroonluchters. De vele koperen en marmeren details worden gecombineerd met opvallende kleuren zoals azuurblauw, geel, roze en groen.

1570743247022877 dixon1570743247421633 dixon 4

Qua eten en drinken zit je ook goed. Het restaurant Provisioners dient absoluut als een Instagramwaardig decor. Het menu is gebaseerd op seizoensproducten en beïnvloed door gerechten uit de Britse, Italiaanse, Spaanse en Franse keuken. Zin in een G & T of een Pimm’s Cup? Neem plaats in een van de luie fauteuils van The Courtroom Bar. De drankjes worden geserveerd onder het originele bouwwerk waar eens de rechters zetelden.

www.thedixon.co.uk

Lees ook

Aanbevolen voor jou