Travel

Liever de lucht in?

Het avontuur ligt aan onze voeten, maar het aanbod ‘mindblowing’ ervaringen in onze lage landen is misschien wat beperkt. Verleg letterlijk en figuurlijk je grenzen en horizon en reis af naar de schitterende Turkse regio Cappadocië.
Reading time 1 minutes
Fotografie: Ian Stevenson

Het uitgestrekte landschap, gelegen in Centraal-Turkije, is sprookjesachtig. Ruig en roekeloos, maar ook verfijnd. Rotsen in de meest bijzondere vormen lijken zorgvuldig in het landschap geplaatst door een overijverige beeldhouwer die niet kon stoppen met creëren. Jarenlange erosie zorgde voor dit bijzondere panorama van karakteristieke tuf- en kalksteenverschijnselen, met het plateau van de Göreme-vallei als spectaculair voorbeeld. Cappadocië ademt historie dankzij haar raadselachtige natuurverschijnselen, waarvan je voelt dat ze niet in een nacht zijn ontstaan. Niet voor niets is het gebied opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de karstgrotten, waar kerken en huizen ingebouwd zijn. Ja, het mysterieuze ondergrondse leven is er minstens zo interessant. De bouwwerken dateren uit de vierde eeuw en waren de eerste stap tot vorming van complete grotdorpen en ondergrondse steden. Dat er veel legendes over sprookjesfiguren zijn die in de kegels zouden wonen, is begrijpelijk. De onverklaarbaarheid van het landschap voedt de geest.

Hoewel toeren door Cappadocië prima per auto of te voet kan, kun je ook vanuit de lucht dit immense landschap bewonderen. Het licht, het landschap, het uitzicht: een ballontocht is op zich al een hele ervaring, maar in Cappadocië overstijgt het je mooiste dromen. Adembenemend!

Nationaal Park Göreme (UNESCO Werelderfgoed), Cappadocië, Turkije.

Credits fotografie bovenste beeld:

Ian Stevenson
www.ianstevensonphotography.com

Lees ook

Aanbevolen voor jou