Travel

Jordanië in 5 must-visit bezienswaardigheden

De oude stad Petra, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee zijn slechts een paar van Jordanië's adembenemende schatten.
Reading time 4 minutes

Jordanië is nu al getipt als één van de top reisbestemmingen voor 2020. Afgelopen zomer werd onze Instagram feed al overspoeld met foto's die verdacht veel lijken op een plaatje uit de verhalen van duizend en één nachten. Maar op een volgende zomer hoef je niet te wachten. Het klimaat in Jordanië is bijzonder mild tijdens de winter en lijkt de ideale bestemming om het nieuwe jaar in te zetten. Van de verborgen stad Petra tot langs Dode Zee en door de Wadi Rum woestijn, deze uitzonderlijke mix van magische trekpleisters en natuur vind je nergens ter wereld. Het bewijs.

Petra

Petra is een van de oudste steden ter wereld, wellicht ontstaan tussen de 8ste eeuw tot het begin van de 6de eeuw voor Christus met de eerste edomitische nederzettingen. Zoveel schatten zijn intact gebleven op deze magische plek, hier vind je de voornaamste die zeker een must zijn tijdens je bezoek.

El Khasneh al Faroun (The Treasury)
Na twee uur wandelen bereiken we het door de smalle kloof van Siq. Dit is de eerste site die je verwelkomt in het begin van de oude stad. Een imposante façade van een kasteel is uit oranje rotsen gehouwen. Een unieke archeologische schat die het niveau van hun beschaving van toen perfect demonstreert. 

Het klooster
Dit is het grootste gebouw dat je in Petra zult vinden en de tocht om die te bereiken is best lang. 

Het theater
Het theater is zo goed als volledig intact. Deze plaats geeft een mooi beeld van hoe groot de stad moet geweest zijn en hoeveel mensen er ooit woonden.

Petra 's nacht
'S Nachts wordt de stad verlicht door honderden kaarsen en vullen de passages en ruimtes tussen het oranje gesteente zich met Arabische muziek. Gewoonweg adembenemend. Je kan de site te paard, per kameel of te voet bereiken. Zo moet Indiana Jones zich gevoeld hebben bij het ontdekken van de verborgen stad?

1571304537744904 1570447955448391 petra itinerario cosa vedere

Strada dei Re

Op de spectaculaire weg die de plaatsen Amman en Petra verbindt, moet je een stop maken langs deze religieuze, historische en natuurlijke parels.

Mount Nebo: de bijbelse plaats waar Mozes het Beloofde Land zou stichten.

Wadi Mujib: de weg gaat verder naar Wadi Mujib, een kloof die uitgehouwen is door een rivier en die adembenemende, panoramische zichten biedt over de enorme rotsachtige vlaktes.

Rarak: hier zie je het leengoed van de kruisvaarders van Rarak, de plaats van de aanslag tussen Saladin en de kruisvaarders.

Piccola Petra: een kleine versie van Petra, maar zeker een ommetje waard.

1571304592189391 1570447955825155 giordania cosa vedere wadi mujib

Wadi Rum

Wadi Rum staat bekend als de maanwoestijn van Jordanië. Vanuit het vliegtuig heb je een prachtig zicht over de bizarre rotsformaties die heel het landschap bezaaien in een haast perfect gealigneerd patroon van stippen. Hier kan je zelfs een nacht doorbrengen in een glamping. Wadi Rum staat trouwens op het UNESCO lijstje van werelderfgoed.

1571304646824823 1570447956252311 deserto giordania cosa vedere itinerario

De Dode Zee

Iedereen heeft ongetwijfeld al foto's zien verschijnen van familie of vrienden, drijvend op zee. Een fenomeen die je enkel meemaakt in de Dode Zee. Hoe dat komt? Hier bevat het zeewater vier keer zoveel zout als de normale verhouding, waardoor wij gemakkelijker blijven drijven.

Quseir Amra

Nog een must-visit die op het UNESCO werelderfgoed lijstje prijkt. Temidden van de woestijn, tijdens een tocht met de jeep, vind je een robuust kasteel bezet met onwaarschijnlijke mozaïeken en kleurrijke fresco's. Het was ooit een koninklijk buitenverblijf, ver weg van de beschaafde wereld, maar werd al snel verlaten net omdat het zo desolaat was.

Lees ook

Aanbevolen voor jou