Travel

Fibonacci: de elektrische luxejacht die het water verovert vond inspiratie bij een piano

Deze nieuwste telg van luxejachten is dynamisch, gebruiksvriendelijk, duurzaam en gastvrij.
Reading time 2 minutes

Het Amerikaanse bedrijf Icona Design, verantwoordelijk voor het project, beschrijft de lijnen van de elektrische Fibonacci-boot als die van een piano. Vernoemd naar de middeleeuwse wiskundige die ontdekte dat de geometrie van de natuur gebaseerd is op getallenreeksen, markeert het concept het debuut van de auto-ontwerpstudio in de wereld van jachten.

1590398260275713 fibonacci 5

"We wilden nogmaals een futuristische kijk op transport toepassen, maar deze keer op het water. De nautische ervaring van morgen zal niet langer alleen voor sommige liefhebbers zijn - met de nu aangeboden technologische evolutie en duurzaamheid moeten boten anders worden ontworpen voor een breder spectrum van mensen en toepassingen ', zegt Samuel Chuffart, vice-president van Icona Design.

1590398260557461 3. fibonacci 3

Op basis van nieuwe technologieën ontwikkelde Icona samen met Hydrotec, een Italiaans bedrijf van scheepsarchitecten, Fibonacci; Terra Modena Mechatronic, start-up bedrijf dat elektrische voortstuwingssystemen voor maritiem gebruik ontwerpt en produceert; en ASG Power, een Zwitsers elektriciteitsbedrijf. Hun project kan worden toegepast op verschillende jachten en voor hun meest uiteenlopende toepassingen.

1590398260807498 lead fibonacci 2

De vergelijking met een piano is te danken aan de hardtop die omhoog komt als het deksel van een vleugel, om het dek bloot te leggen. Het hoofddek biedt een prachtig uitzicht op het water en binnen zijn er twee kabines voor gasten. Het is duidelijk dat Fibonacci geen schip is voor oceaanovertochten of zelfs voor lange cruises. In plaats daarvan was het ontworpen als een plezierbootje. En daarmee richt dit nieuwe speeltje zich op een nieuwe, jongere generatie eigenaren, in plaats van traditionele jachten.

1590398261044433 2. fibonacci 1

"Het moest dynamisch, gebruiksvriendelijk, duurzaam, niet-agressief en gastvrij zijn, wat geen typische kenmerken zijn van conventionele boten. Ik zou de Fibonacci kunnen zien als onderdeel van een vloot van jachten die je voor het weekend kunt huren met vrienden of familieleden '', zei de vice-president van het bedrijf.

 

Lees ook

Aanbevolen voor jou