Travel

Onze tips voor een reis naar Dubai, de stad van de toekomst

Dubai is niet alleen het grootste handels-, financiële en culturele centrum van het Midden-Oosten, een metropool van eeuwige zomer en veiligheid én het toerisme. Het hart van de Verenigde Arabische Emiraten is een kans om de toekomst in het heden te zien, die verandert en groeit voor je ogen.
Reading time 7 minutes

MUST SEE'S

Dubai-frame

The Frame bestaat uit twee transparante glazen torens van 150 meter lang, waarvan de toppen zijn verbonden door een brug van 93 meter. De hele stad is te zien vanaf het Sky Deck op de "brug": aan de ene kant opent zich een panorama van het moderne Dubai - sprankelende wolkenkrabbers en Sheikh Zayed Highway -, aan de andere kant naar Deira en andere wijken van de oude stad. Op de begane grond is een museum dat de geschiedenis van de stad vertelt door middel van projecties, special effects en zelfs geuren. En de galerij van de toekomst van Dubai laat door middel van moderne technologie zien hoe de metropool er over 50 jaar uit zal zien.

1631890549476720 11631890549791659 2
1631890550069027 31631890550355009 4

Global village

Een grandioze kermis, waar plaats is voor zowel amusement als voor het verbreden van de horizon - hier kun je een wereldreis maken en kennis maken met de cultuur van 78 volkeren, gepresenteerd in 26 paviljoens. Opgericht in 1996, beleefde het park zijn 25e seizoen met een uitgezonden concert met artiesten uit 80 landen. Ook in het park is er een concertlocatie in de vorm van het Romeinse amfitheater World Culture Stage, de Aqua Fantasia-show met dansende fonteinen, laser- en lichteffecten en vuurwerk, cafés en restaurants. Een kunstmatig waterkanaal met Arabische boten "abra" die erlangs varen, loopt door het hele grondgebied van het complex. Een bezoek aan Global Village is ideaal te combineren met het nabijgelegen themapark IMG Worlds of Adventure, een van de grootste ter wereld.

1631890550708116 global village s25 13

Burj Khalifa

Een excursie naar het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa (828 meter, 163 verdiepingen), die drie keer hoger is dan de Eiffeltoren in Parijs en twee keer het Empire State Building in New York, staat bovenaan de lijst van must sees in Dubai. Je kunt er het At the Top observatiedek op de 125e verdieping bezoeken, maar ook de At The Top Sky vip-site met een comfortabele lounge op de 148e verdieping, waar het uitzicht over Dubai gewoonweg adembenemend is.

1631890551116363 burj khalifa 08

Sheikh Mohammed Centrum voor Culturele Samenwerking

Gelegen in de historische wijk Al Fahidi, organiseert het een breed scala aan evenementen om de cultuur, gebruiken en religie van de VAE te introduceren.

 

Tentoonstelling "Expo-2020"

De eerste Wereldtentoonstelling die wordt gehouden in de MEASA-regio (Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië). Dit evenement, dat duurt van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022, wordt niet alleen in de VAE voorbereid, maar over de hele wereld. De slogan is "Door geesten te verenigen, creëren we de toekomst", het belangrijkste idee is innovatie en vooruitgang om de wereld ten goede te veranderen. De voor de tentoonstelling gecreëerde stad van de toekomst zal meer dan 190 paviljoens uit verschillende landen en thema's huisvesten. De deelnemers demonstreren hun prestaties op de meest relevante gebieden van het leven: klimaatverandering en zorgen voor gelijke toegang tot onderwijs, digitale hulpbronnen en medische diensten, duurzame ontwikkeling, het redden van de natuur in het algemeen en de oceanen in het bijzonder, evenals de volledige onthulling van de creatieve potentieel van elke bewoner van de planeet.

1631890551485015 expo sustainability pavilion under the ocean 1 1631890551749675 expo sustainability pavilion under the ocean 2

Mirzam Chocoladefabriek

Gelegen in de kunstwijk Alserkal Avenue. Door het werk van banketbakkers door grote ramen te bekijken, leren bezoekers alle fijne kneepjes van het productieproces, van het roosteren van cacaobonen tot het met de hand verpakken van elke reep.

 

Dubai Design District ("d3")

De wereld van mode en design - winkelpromenade, sfeervolle cafés en restaurants van de moleculaire keuken, boetieks van beroemde modehuizen, ontwerpstudio's en showrooms, kunstgalerijen en salons van ambachtelijke kunstenaars. En dit alles wordt omgeven door prachtige moderne architectuur. Een plek waar winkelen kunst wordt.

 

Toon "La Perle"

De eerste permanente show in de VAE, die elementen van luchtacrobatiek, duiken van duizelingwekkende hoogten, ongelooflijke motorstunts, geweldige choreografie en de nieuwste technologie combineert. Gemaakt door de legendarische filmmaker Franco Dragone, is de show gewijd aan de lokale pareltraditie. De voorstellingen vinden plaats in een speciaal gebouwd theater met een unieke aquascene: watervallen en stromen regen vallen erop, en dan is het water binnen enkele seconden verdwenen.

1631890552043451 restaurant copy

Museum van de toekomst

De constructie van het unieke gebouw, dat lijkt op een gigantisch oog en is versierd met Arabische kalligrafie, gemaakt met behulp van robots, werd vorig jaar voltooid. Het museum zal wisselende tentoonstellingen vertonen, een aparte verdieping is gewijd aan de technologieën van de toekomst en een andere aan de interactieve opvoeding van kinderen. Het belangrijkste doel van het museum is om innovaties te demonstreren die de fysieke en intellectuele capaciteiten van een persoon kunnen vergroten en de planeet kunnen helpen bij het oplossen van economische, ecologische en sociale problemen.

WAAR TE VERBLIJVEN

FORM Hotel Dubai

Een ideale bestemming voor zowel zakenreizigers als toeristen die Dubai bezoeken. Het project van een bekend architectenbureau, waarvan het auteurschap ook deel uitmaakt van het gebouw van het Europees Parlement in Straatsburg en het Cultureel Centrum Onassis in Athene. Een deel van de Design Hotels™-keten, interieur- en decorelementen worden gecreëerd met de medewerking van gerenommeerde hedendaagse ontwerpers. Gelegen op slechts 10 minuten rijden van Burj Khalifa, Dubai Design District en andere attracties. Het hotel heeft verschillende restaurants, een conferentiecentrum, een boetiek, een fitnessruimte en een zwembad van olympisch formaat op het dak met de Salus Housetop Bar. De kamers zijn individueel ingericht met lichte stenen vloeren en notenhouten meubels, elk met een uniek uitzicht over Dubai.

www.form-hotel.com

 

ME Dubai door Meliá

Ontworpen door de ingenieuze architecte Zaha Hadid - en dat zegt alles. De architectuur van het gebouw zelf, evenals het "golfachtige" merkontwerp van de zalen, het zwembad en het hele hotel als geheel, verbazen.

www.melia.com

1631890552715049 aura room desert theme1631890553115315 dsc00383

WAAR TE DINEREN

ROKA-restaurant

Gelegen in het eerder genoemde ME Dubai by Meliá hotel. Specialisatie - moderne Japanse keuken Robatayaki (gegrilde robata). Elk gerecht is niet alleen een gastronomisch kunstwerk, maar ook een visueel kunstwerk. Er zijn veel soorten degustatiemenu's beschikbaar, waaronder seizoensgebonden 10-gangen, Premium Tasting 12, enz. We raden je ten zeerste aan om iemand te leren kennen.

www.rokarestaurant.com

 

Amazonico-restaurant

Op het regenwoud geïnspireerde interieurs van de Spaanse ontwerper Lazaro Rosa-Violana en een gevarieerde keuken met een Latijns-Amerikaanse nadruk, aangezien chef-kok en oprichter Sandro Silva uit Brazilië afkomstig is. Ook het aanbod van de sushibar is zeker de aandacht van je smaakpapillen waard.

www.amazonicorestaurant.com

 

Cafe Mitts & Trays City Walk en Mitts & Trays Bluewaters Island

Een ideale plek voor een snelle en lekkere snack. Gerechten met nationale accenten uit verschillende landen - van Mexicaans en Italiaans tot lokaal. Heerlijke desserts en gebak. Er is een aanbod met glutenvrije en keto gebaseerde gerechten.

www.instagram.com/mittsandtraysuae/

1631890553507831 food

Lees ook

Aanbevolen voor jou