Travel

De meest geïsoleerde huizen ter wereld

Meer dan ooit begrijpen we hoe belangrijk een woonplaats kan zijn in tijden van afzondering. We vroegen ons af hoe het zou zijn om nu in een oase van rust te wonen.
Reading time 2 minutes

1. Elliðaey

Een van de meest populaire geïsoleerde huizen is ongetwijfeld dit huis in IJsland. Omdat het bekend staat als het huis van Björk. Er gaan namelijk geruchten de ronde dat de IJslandse regering dit huis aan de zangeres geschonken heeft. Maar dit is nooit bewezen. Het ziet er misschien super romantisch uit maar dit huis werd eigenlijk gebruikt om vis in te bewaren tijdens de 19e eeuw. 

2. Roussanou-klooster

Dit spookachtige maar statische bouwwerk behoort tot een klooster in Griekenland. Om dit op de rotsen gebouwde klooster te bereiken, moet je 140 treden beklimmen naar het topje van de berg.

3. Just Room Enough Island

Dit huis, gelegen op Hub Island, een eiland van 310 m2 groot, werd in 1950 verkocht door de familie Sizeland. Het kleinste eiland ter wereld heeft een huis, meerdere bomen en een klein strand. De tuin verdwijnt volledig onder water afhankelijk van de getijden.

4. Katskhi-pillar

De Katskhi-pillar in Georgië herbergt sinds de 7e eeuw een katholieke kerk. Er woont momenteel een Georgische monnik.

5. Drijvend huis

Dit gebouw, ook wel het drijvend huis genoemd, is gebouwd als zomerverblijf voor een stel in Huron Lake, Noord-Amerika. Omdat de vloer van het huis een ponton is, past het zich aan aan het dalende en stijgende water.

6. Castel Meur

Dit gebouw, bekend als het "huis tussen de rotsen", werd in 1861 in Frankrijk gebouwd. Het is gebouwd tussen twee rotsen om het te beschermen tegen de wind. 

7. Artist's Studio

Op een van de heuvels van Fogo Island in Newfoundland, Canada, kan je de Artist's Studio terugvinden. Het gebouw is volledig aangepast aan de omliggende natuur. Dankzij de enorme ramen hebben de kunstenaars een prachtig uitzicht.

Lees ook

Aanbevolen voor jou