Travel

Borgo Egnazia, het idyllische dorpje, is Puglia's nieuwste luxe oord

Logeren bij Borgo Egnazia betekent dat je van alle aspecten van een luxueus en verfijnd resort geniet zonder dat je deze rustgevende oase zelfs hoeft te verlaten.
Reading time 3 minutes

Het zou er al eeuwen kunnen zijn, te midden van zonovergoten velden, een paar honderd meter van de Adriatische Zee. Gebouwd naar het ideaalbeeld van de dorpen van deze prachtige regio Puglia, heeft het dorp Borgo Egnazia alles mee op vlak van uiterlijk. Achter de schitterende witte stenen muren van dit pittoreske plaatsje schuilt het hotel ontworpen door Pino Brescia voor de familiegroep Aldo Melpignano, met gesofisticeerde suites, privé-villa's met zwembad, tufstenen (vulkanische steen) gebouwen en schaduwrijke steegjes. Het is moeilijk om je hier niet in de sfeer te laten meeslepen. Zozeer zelfs dat er tal van beroemdheden er op zoek zijn gegaan naar de authenticiteit en intimiteit in deze plek, die ook het decor vormde van de film "Viaggio Sola", van Maria Sole Tognazzi, met Laetitia Casta.

Dit prachtige architecturale project, een eerbetoon aan lokale tradities, biedt drie soorten accommodatie die in perfecte harmonie zijn met de stijl van gebouwen in de regio. Het hoofdgebouw, La Corte, is een moderne interpretatie van een traditionele masseria. Er zijn 63 lichtrijke kamers. Je moet bogen oversteken om de beroemde Borgo binnen te gaan, geïnspireerd door de dorpen op het platteland. Langs de steegjes en piazze, dicht bij de ouderwetse klokkentoren, nestelen 92 casettes, zoals zoveel kleine huizen. De top zijn natuurlijk de 28 villa's waarvan de tuinen privézwembaden verbergen.

Zoals de meeste delen van Italië staat Puglia bekend om de kwaliteit van zijn keuken. Op dit gebied streeft Borgo Egnazia naar uitmuntendheid door de diensten van chef-kok Domingo Schingaro in te schakelen, die de restaurants runt onder toezicht van chef-kok Andrea Ribaldone. Alle producten die hier worden gebruikt, zijn afkomstig van lokale landbouw en fokkerij. De leiders van Borgo Egnazia wachtten niet op de lokale mode om de regionale productie te bevorderen. De groenten worden gekweekt in de moestuin van het resort, de olijfolie komt rechtstreeks uit de masseria San Domenico en de vis wordt elke dag gevangen in de Adriatische Zee. Vijf tafels dus om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen: Due Camini, het met Michelin-ster bekroonde gastronomische restaurant, La Frasca voor mediterrane gerechten, Mia Cucina voor typische regionale familiekeuken, Calamasciola om vis en zeevruchten te proeven met uitzicht op de Adriatische Zee, en Il Cortile, de patio waar je een grote verscheidenheid aan Apulische specialiteiten geserveerd krijgt met bruschetteria en scarpetteria.

Logeren bij Borgo Egnazia betekent dat je alle aspecten van een luxueus en verfijnd resort waardeert zonder de rustgevende omgeving te hoeven verlaten. Ontspanning heeft daar dan ook een primaire plaats en het is in de Vair Spa, in het hart van de Borgo, dat je een afspraak kan maken voor een geweldig moment van welzijn. Een team van therapeuten, muzikanten en dansers staan klaar om je te begeleiden door een verbazingwekkende op maat gemaakte ervaring genaamd de "Wetenschap van Geluk". Een binnenzwembad, een sauna, een hamam, een ijsfontein, een Romeins bad en een ontspanningsruimte vervolledigen het aanbod van deze prachtige spa.

Omdat het doel is om voor elke gast een verblijf op maat te reserveren, biedt Borgo Egnazia kinderen verschillende opvangfaciliteiten: de Trullaleri Kid's Club (tot 7 jaar oud), de Marinai Junior Club (tot 12 jaar oud) en de Tarantari Teen Club.

borgoegnazia.it

1603100587615209 1602945452488183 borgoegnazia copie
1603100591491423 1602945452717029 borgoegnazia calamasciola adriaticsea jacobsjoman copie

Tags

vacances

Lees ook

Aanbevolen voor jou