Travel

5 bestemmingen in Europa om werken en reizen te combineren

Het hoeft niet altijd Berlijn, Parijs of Londen te zijn! Wil je werken en reizen in Europa, maar weet je nog niet waar? Hier vind je wat je zoekt:
Reading time 2 minutes

Steeds meer reisbeperkingen worden geschrapt en mensen verlangen weer naar meer afstand... Veel mensen hebben daardoor het telewerken ontdekt. Dus waarom niet op het strand in Hvar of over de daken in Lissabon?

We tippen vijf Europese steden als je werk- en reisbestemming.

Hvar, Kroatië

Goedkope verhuur, lekker eten, leuke sfeer en prachtige stranden. De populaire vakantiebestemming is ook bijzonder geschikt om langere tijd te blijven. Omdat Hvar een eiland aan de Dalmatische kust is, is het ideaal voor excursies naar de naburige eilanden of terug naar het vasteland naar Makarska, Split of Omiš.

Warschau, Polen

De Poolse hoofdstad Warschau zou wel eens het Berlijn van morgen kunnen worden. Met een steeds groeiende modescene, een geweldige technoclubcultuur, lekker eten en een infrastructuur die jaar na jaar groeit, is deze stad een insidertip en zal de komende jaren steeds populairder worden.

Lissabon, Portugal

De Portugese hoofdstad staat bekend om haar werk- en reiscultuur. Het is betaalbaar om te wonen, heeft een breed scala aan culturele en culinaire mogelijkheden en staat bekend om zijn Manuelijnse architectuurstijl met pastelkleurige huizen en gedessineerde tegels. Daarnaast is de stad vooral in trek bij studenten en biedt het een breed aanbod aan hoger onderwijsmogelijkheden als je toch door wilt studeren.

Belgrado, Servië

Belgrado is een must see! Sinds enkele jaren bloeit de stad en is vooral populair bij toeristen vanwege het culturele aanbod. Vooral de prettige sfeer van de stad of de mix van verschillende culturen die de hoofdstad van voormalig Joegoslavië te bieden heeft.

Athene, Griekenland

Athene, Athene! De Griekse hoofdstad is wereldberoemd om zijn adembenemende geschiedenis. Mocht je besluiten om de Griekse hoofdstad als je werk- en reisbestemming te kiezen, dan zal je je geen moment vervelen. Of het nu oude theaters, de Akropolis of de Nationale Tuin zijn, de oudste hoofdstad van Europa is een ervaring voor zowel toeristen als inwoners.

Lees ook

Aanbevolen voor jou