Travel

4 betoverende Europese alternatieven voor die reis naar de Portugese kust

Ondanks code rood in Portugal, kunnen jij en je surfboard deze zomer toch nog op reis. Onze 4 favoriete bestemmingen waar je vandaag naar toe mag reizen in tijden van corona.
Reading time 3 minutes
© @tiagomiguelsf

Vakantie in coronatijden, had jij toevallig plannen om naar Portugal te gaan? Het mag duidelijk zijn dat de problemen in de wereld een stuk groter zijn dan de geannuleerde reis naar dit Iberisch Schiereiland (want: code rood), maar een zomer als deze maakt je wereld een stuk kleiner en dat maakt het verlangen naar een vergelijkbare vakantiebestemming wel groter.

Surfen, relaxen en net zulke idyllische stranden als in Portugal ontdekken: voor hen hebben we een lijstje met prachtige bestemmingen die – op dit moment van schrijven – onder de categorie ‘groen’ vallen om te bezoeken. Houd wel de officiële lijst  in de gaten of er niets verandert. Want we weten allemaal hoe snel dat kan kan gaan.

Peloponnesos

Het Griekse schiereiland Peloponnesos met zijn rotsachtige kust, uitgestrekte citroen-­ en sinaasappelboomgaarden en eindeloze velden met olijfbomen en cipressen is een perfecte vervanging voor de Portugese kust. Het eiland is een Grieks sprookje, en daar ben je vast van overtuigd wanneer je de typisch Griekse feta of verse octopus proeft. Onze tip? Pylos, een dorp dat tegen de heuvel is gebouwd, heeft een kleine haven vol vissersboten en gezellige terrassen.

Corsica

Lukt iets vandaag niet, dan lukt het morgen wel; dat is de mentaliteit op Corsica. Sluit dit aan bij je vakantiementaliteit, dan zit je hier goed. Dit praktisch enorme rotsblok in de Middellandse Zee reis je af per boot - waarop je overdag een grote kans hebt om dolfijnen te spotten. Het heeft een klein oppervlakte maar immens veel te bieden: pittoreske dorpjes, bijzondere stranden en veel wandelroutes voor de liefhebbers.

La Palma

La Palma, voor de Palmeros ook wel La Isla Bonita, biedt met zijn plaatselijke restaurants een authentieke sfeer en door het perfecte klimaat voor planten zijn de salades niet te vergelijken met hoe je die kent. Het eiland biedt veel natuur, want we moeten eerlijk zijn: er kan behoorlijk wat regen vallen soms. Maar he, no sun, no flowers. Door de Atlantische oceaan zijn dolfijnen regelmatige gasten, alsmede walvissen in de winter.

Sicilië

Sicilië staat bol van de prachtige plekken. Je vindt er Griekse tempels, kleurrijke mozaïeken, een gevarieerde kustlijn en verscholen baaitjes met water dat zo helder is, dat je meteen wordt verleid tot een frisse duik. Het eiland is bijna even groot als België, dus weet je door de eindeloze bestemmingen niet welke je moet kiezen? Marzamemi is een vissersdorp gelegen aan zee, op ongeveer 20 kilometer van Noto, en is alles wat je zoekt deze zomer.

Lees ook

Aanbevolen voor jou