Travel

Deze 10 instagram-proof hotels staan op onze bucketlist voor 2020

Van Mexico tot Zwitserland en ergens tussenin, deze 10 Instagram-proof hotels zijn een lust voor het oog.
Reading time 6 minutes

Een nieuw jaar brengt een nieuwe lichting van design hotels met zich mee, om je Instagram met jaloersmakende reisfoto's te vullen. Kortom, het uitgelezen moment om alle opties te verkennen en een paar visuele bucketlist trips af te vinken in 2020.

Instagram blijkt nu eenmaal dè nieuwe manier voor millennials om een reis te plannen, en hotels spelen daar lustig op in. In de hoop om een nieuw en jong publiek te bereiken, strijden hotels om de meest Instagram-proof kamers, badkamers, lobby's, rooftops, balkonnetjes en wellnessfaciliteiten. Sommige hotels focussen zelfs uitsluitend op het sociale platform om naambekendheid te creëeren. Dus of je nu uitkijkt naar een weekendje weg in de Catskills, een week sneeuw (laten we eerlijk zijn, meestal après) in de Zwitserse Alpen, of een paar dagen met een dosis vitamine D op een Caribisch strand, we hebben de 10 meest Instagram-proof hotels uitgezocht waar millennials weg van zullen zijn in 2020.

Urban Cowboy Lodge (Catskills, NY)

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een unieke wild west ervaring, maar dan in de Big Apple. De nieuwe Urban Cowboy Lodge van Lyon Porter en Jersey Banks in Catskills opent zijn deuren in januari 2020. De hoteliers staan bekend om hun reeds bestaande Urban Cowboy-hotels in Brooklyn en Nashville. Voor dit project werkten ze samen met hotelontwikkelaar Phil Hospod, die bekend staat voor zijn realisaties bij Freehand-, LINE- en NoMad-hotels. De nieuwste Urban Cowboy Lodgeaan is gelegen temidden van 68 hectare aan natuurreservaat op slechts 2,5 uur van New York City. Dit unieke, fotogenieke hotel is het perfecte winterverblijf voor New Yorkers op zoek naar een weekendje weg.

Palm Heights (Grand Cayman)

Eind van 2020 zagen we de modewereld massaal afzakken naar dit nieuwe Caribische hotel in Grand Cayman. Palm Heights lijkt een droom uit vervlogen tijden met zijn retro design. Van origine een een wellnesshotel, maar zelfs als je liever past voor de spa, kan je genieten van de talrijke Instagram-proof plekjes en hoekjes van dit hotel.

Dive (Palm Springs, CA)

Het onlangs geopende Dive Palm Springs is een luxe boetiekhotel geïnspireerd op de Bohemiaanse glamour van de Franse Rivièra uit 1960, versmolten met de typische retro stijl van Palm Springs.

Experimental Chalet (Zwitserse Alpen)

Voor de ultieme skivakantie in de Zwitserse Alpen is de Experimental Chalet van de gerenommeerde horecagroep Experimental Group één van de eerste boetiekhotels in de Alpine sferen. Het hotel is perfect gelegen in het hart van de stad, en het verfijnde aanbod aan gerechten en cocktails op de menukaart zullen je après-ski naar een nieuw niveau tillen.

Life House Collins Park (Miami Beach, FL)

Begin 2019 zagen we de opening van een nieuw telg van Life House die volledig door technologie wordt aangedreven, met name het hotel 'Life House Little Havana'. Dit jaar brengt Life House Collins Park een frisse wind naar Miami Beach met zijn tweede eigendom (zelfs een derde staat al op de agenda, met Life House South of Fifth die gepland is om eind februari te openen). Life House Collins Park is net zo cool als de eerste locatie Little Havana, met een laidback Bohemiaanse sfeer, gemeenschappelijke coworking ruimtes en een internationaal clienteel. Alleen ligt deze nieuwe locatie op een steenworp van het strand. Inpakken en wegwezen!

Chapter Italia Portfolio (Rome, Italië)

Er zijn maar weinig steden cooler dan Rome en de opening van Chapter Roma in 2019 is daar een bewijs van. Dit is de eerste locatie voor de nieuwe Chapter Italia Portfolio, een horecagroep ontwikkeld door Marco Cilia van het bekende Hotel Americano in New York City. Het hotel combineert edgy met glamour op een naadloze manier en roept een nieuwe stroming van luxe hotels in leven.

Shou Sugi Ban House (Hamptons, NY)

Ga naar het Shou Sugi Ban House in Water Mill voor een wellnessretraite net buiten New York City die je onmiddellijk naar een droomwereld in de sferen van wabi-sabi vervoert. Dit holistisch hotel beschikt over een waanzinnige spa en voorziet workouts, medidatie en culinaire ervaringen waardoor je de tijd wil stopzetten.

Casa Mãe

Als je ervan droomt om ooit je eigen huis te hebben in de kuststreek van Portugal, laat dan Casa Mãe de introductie van je droom zijn. Dit schattige huisje was ooit verlaten landgoed grenzend aan de zee in Lagos, maar werd getransformeerd tot een droomvakantie waar het leven traag en pittoresk is.

Le Coucou (Méribel, Frankrijk)

Alsof het ski-in-ski-out aspect van Le Coucou nog niet genoeg was, gaf Pierre Yovanovitch, wereldberoemd architect en interieurontwerper, een moderne herinterpretatie aan Alpine chic met een Frans minimalisme en winters accenten.

Casa Pueblo Boca Paila (Tulum, Mexico)

Tulum is wellicht dè bestemming van Instagram-proof hotels, van het zeer instagrammable Casa Malca tot de design parel Hotel Esencia. De nieuwste telg van deze topbestemming is Casa Pueblo Boca Paila, een pand aan het strand gelegen met 14 kamers en een restaurant verspreid over drie verdiepingen. Het koloniale, Caribische ontwerp is een frisse verschijning op het strand van Tulum, omdat het iets meer retro en urban oogt dan zijn meer Bohemiaanse buren. Een unieke trekpleister die een visuele lust voor het oog is.

Lees ook

Aanbevolen voor jou