Juwelen & Horloges

Een surrealistisch universum: de Wonderkamer van Wouters & Hendrix in DIVA in Antwerpen

Het Belgische juwelenmerk Wouters & Hendrix opent zijn tentoonstelling Wonderkamer II in DIVA in Antwerpen. Van 13 september 2019 tot 16 februari 2020 krijg je toegang tot een surrealistische wereld van juwelen, objecten en kunstwerken geselecteerd door het Belgische duo ontwerpers, ter ere van hun 35-jarig bestaan.
Reading time 2 minutes
© Wouters & Hendrix

In het hartje van Antwerpen, tussen de Schelde en de Grote Markt, kan je je in het DIVA museum laten onderdompelen in de Wonderkamer II van Wouters & Hendrix. De keuze van deze tentoonstelling is niet ver te zoeken. Met de stad Antwerpen, de hoofdstad van de diamant, gelegen in het hart van België, een historische speler die mee het internationale kunst landschap bepaalde, is dit het gedroomde huwelijk tussen kunst en juwelen.

Het Belgische juwelenmerk viert dit jaar zijn 35-jarig bestaan en laat ons binnenkijken in hun leefwereld en fascinatie voor opmerkelijke verhalen en de edele metalen zilver en goud. Hun tentoonstelling dompelt je onder een surrealistische wereld van maar liefst 345 juwelen, objecten en kunstwerken van onder andere Salvador Dali, Grayson Perry en Man Ray. Samen met scenograaf Bob Verhelst toveren ze 3 zalen om tot een verrassende scenografie, waarin trompe l'oeils, contrasten en uitvergrotingen centraal staan.

1568462938470540 frederikbeyens diva w h scenografie 09
1568462920528457 frederikbeyens diva w h scenografie 04

Palazzo, de eerste zaal, dompelt het publiek letterlijk onder in een gouden gloed. De juwelen van Wouters & Hendrix treden in dialoog met subversieve kunst, surrealistische symboliek en uitmuntend vakmanschap. 

Wouters & Hendrix puren hun esthetiek vaak uit banale voorwerpen en herinneringen en geven deze een nieuw, kostbaar leven. In de tweede zaal, Antichambre, gaan rommelmarktvondsten en iconisch Wouters & Hendrix drukwerk in dialoog met hedendaagse kunst.

In de laatste zaal, Room with a view, schitteren hun zilvercollecties omringd door een indrukwekkend handgeschilderd gordijn. Bijzonder in deze laatste zaal is de hartencollectie van dr. Boyadjian, een cardioloog met een grote passie voor het hart in al zijn vormen. Wouters & Hendrix selecteerden een 30-tal objecten uit de collectie, gaande van juwelen tot postkaarten. 

1568462947679533 frederikbeyens diva w h scenografie 06

Lees ook

Aanbevolen voor jou